Zarezerwuj stolik

511 357 622

Napisz do nas

restauracja@zatokasmakow.pl

Obserwuj nas

Listopad z gęsiną

Listopad z gęsiną

W staropolskiej kuchni gęś pojawiła się w XVII wieku i była obowiązkową pozycją w menu. Mięso z gęsi można podawać pod wieloma postaciami. Niewątpliwie najpopularniejsze jest mięso pieczone, które jest delikatne w smaku i pięknie pachnące.

W naszej restauracji tradycyjnie przez cały listopad królować będą dania z gęsiny - pyszne przystawki, zupy i dania główne. 

 
Przystawki
Pasztet z gęsi podany z pieczywem | 15 zł
Żołądki w galarecie podany z pieczywem | 15 zł
Okrasa z gęsi  podany z pieczywem | 15 zł
 
Zupy
Barszcz czerwony na gęsinie z krokietem mięsnym | 17 zł
Zupa z żółtej brukwi na gęsinie | 15 zł
 
Dania główne
Udko pieczone w kapuście z ziemniakiem pieczonym i sosem wiśniowym | 46 zł / 350 g
Zrazy z gęsi w sosie własnym z kaszą pęczak w aromacie buraków podane z gruszką karmelizowaną i chipsem z jarmuża | 45 zł / 180 g
 

Serdecznie zapraszamy 
Najlepsza gęsina na Świętego Marcina

Dania specjalne

Czytaj więcej

Kaszubskie przekąski

Czytaj więcej

Serdecznie zapraszamy

Zatoka Smaków

Portowa 35
Jastarnia

Godziny otwarcia

niedziela - czwartek: 13.00 - 20.00
piątek - sobota: 13.00 - 21.00

Rodo

         

Kontakt

511 357 622
restauracja@zatokasmakow.pl