Zarezerwuj stolik

511 357 622

Napisz do nas

restauracja@zatokasmakow.pl

Obserwuj nas

Listopad z gęsiną

Listopad z gęsiną

ZAPRASZAMY NA PYSZNE DANIA Z GĘSINY 

W staropolskiej kuchni gęś pojawiła się w XVII wieku i była obowiązkową pozycją w menu. Mięso z gęsi można podawać pod wieloma postaciami. Niewątpliwie najpopularniejsze jest mięso pieczone, które jest delikatne w smaku i pięknie pachnące.

W naszej restauracji tradycyjnie w listopadzie królować będą dania z gęsiny - pyszne przystawki, zupy i dania główne. 

 
Przystawki
Pasztet z gęsi podany z pieczywem
Żołądki w galarecie podane z pieczywem
Okrasa z gęsi podana z pieczywem
 
Zupy
Barszcz czerwony na gęsinie
Zupa z żółtej brukwi na gęsinie w aromacie majeranku
 
Dania główne
Pierogi z gęsiną
Duszone udko z gęsi w kapuście kiszonej z warzywami okopowymi i grzybami leśnymi podane z ziemniakami pieczonymi
Zrazy z gęsi w sosie własnym z kaszą pęczak w aromacie buraków podane z gruszką karmelizowaną i chipsem z jarmużu
 

Serdecznie zapraszamy 
Najlepsza gęsina na Świętego Marcina

Dania specjalne

Czytaj więcej

Kaszubskie przekąski

Czytaj więcej

Serdecznie zapraszamy

Zatoka Smaków

Portowa 35
Jastarnia

Godziny otwarcia

Od niedzieli do czwartku od 12:45 do 20:00
Piątek – sobota 12:45 do 21:00

Rodo

    

Kontakt

511 357 622
restauracja@zatokasmakow.pl