Dziedzictwo kulinarne
Miło nam poinformować, że przystąpiliśmy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Dania serwowane w naszej restauracji mają najwyższą jakość i są przygotowywane z surowców pozyskanych na Pomorzu, na podstawie tradycyjnych regionalnych receptur i metod.
Dania serwowane całorocznie
- Śledź opiekany w zalewie octowej podany z pieczywem
- Śledź w oleju z imbirem, goździkiem i jałowcem w towarzystwie cebuli podany z pieczywem
- Smażone szprotki podane z sosem
- Zylc – galareta wieprzowa po kaszubsku podana z pieczywem
- Szafranowo-czosnkowa zupa rybna
- Żur na własnym zakwasie z suszonymi grzybami
- Smażony filet z dorsza sautȇ podany po kaszubsku z bulwami i szpyrkami wraz ze szczypiorem i surówką z kiszonej kapusty
Dania serwowane sezonowo
- Pasztet z gęsi – danie serwowane w listopadzie i w grudniu
- Okrasa z gęsi – danie serwowane w listopadzie i w grudniu
- Zupa z żółtej brukwi na gęsinie - danie serwowane w listopadzie i w grudniu
- Zrazy z gęsi w sosie własnym gęsinie - danie serwowane w listopadzie i w grudniu
- Żołądki w galarecie- danie serwowane w listopadzie i w grudniu
- Zupa klopsowa – danie specjalne serwowane w wybrane dni
- Dorsz solony – danie specjalne serwowane w wybrane dni
- Zrazy z gęsi w sosie własnym z kaszą pęczak w aromacie buraków podane z gruszką karmelizowaną i jarmużem
