Zarezerwuj stolik

511 357 622

Napisz do nas

restauracja@zatokasmakow.pl

Obserwuj nas

Dziedzictwo kulinarne

Dziedzictwo kulinarne

Miło nam poinformować, że przystąpiliśmy do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Dania serwowane w naszej restauracji mają najwyższą jakość i są przygotowywane z surowców pozyskanych na Pomorzu, na podstawie tradycyjnych regionalnych receptur i metod.

Dania serwowane całorocznie

  • Śledź opiekany w zalewie octowej podany z pieczywem
  • Śledź w oleju z imbirem, goździkiem i jałowcem w towarzystwie cebuli podany z pieczywem
  • Smażone szprotki podane z sosem
  • Zylc – galareta wieprzowa po kaszubsku podana z pieczywem
  • Szafranowo-czosnkowa zupa rybna
  • Żur na własnym zakwasie z suszonymi grzybami
  • Smażony filet z dorsza sautȇ podany po kaszubsku z bulwami i szpyrkami wraz ze szczypiorem i surówką z kiszonej kapusty

Dania serwowane sezonowo

  • Pasztet z gęsi – danie serwowane w listopadzie i w grudniu
  • Okrasa z gęsi – danie serwowane w listopadzie i w grudniu
  • Zupa z żółtej brukwi na gęsinie - danie serwowane w listopadzie i w grudniu
  • Zrazy z gęsi w sosie własnym gęsinie - danie serwowane w listopadzie i w grudniu
  • Żołądki w galarecie- danie serwowane w listopadzie i w grudniu
  • Zupa klopsowa – danie specjalne serwowane w wybrane dni
  • Dorsz solony – danie specjalne serwowane w wybrane dni
  • Zrazy z gęsi w sosie własnym z kaszą pęczak w aromacie buraków podane z gruszką karmelizowaną i jarmużem

Kaszubskie przekąski

Czytaj więcej

Organizujemy również

Czytaj więcej

WYMARZONE WESELE

Czytaj więcej

CHRZEST ŚW. i KOMUNIA ŚW.

Czytaj więcej

Serdecznie zapraszamy

Zatoka Smaków

Portowa 35
Jastarnia

Godziny otwarcia

niedziela - czwartek: 13.00 - 21.00
piątek - sobota: 13.00 - 22.00

Rodo

         

Kontakt

511 357 622
restauracja@zatokasmakow.pl